top of page
Vyhledat

Závod #8 - tisková zpráva

Je půlka března a to už, stejně jako v předchozích letech znamená jediné, JMPR je u svého konce a přenechává slovo opět sezoně reálné rally, která je za dveřmi a už tradičně odstartuje Valašskou rally. My si tak nyní můžeme vyhodnotit poslední závod a v následujícím příspěvku si i vyhodnotíme a uzavřeme celý pohár.


Do posledního závodu nastoupilo třicet jedna pilotů a na cílovou rampu se podařilo dostat sedmnácti z nich. Náš přehled začneme už zcela tradičně kategorií RC1. V této královské kategorii nejsilnějších a technicky nejvyspělejších vozů se na start postavila sedmička pilotů. Do cíle pak dorazila nejlepší čtveřice v čele s Liborem Tomečkem, který si přivezl náskok šest sekund před druhým Karlem Schambergerem. S poměrně velkou ztrátou do cíle dorazil Stanislav Vala.


Velice podobná situace opanovala i kategorii RC2. Zde jsme do závodu vpustili desítku závodníků a v cíli přivítali pětici z nich. Nejlépe se vedlo Michalu Lapčíkovi, který měl v cíli náskok na druhého Michala Vašíčka necelých jedenáct sekund. Třetí příčku si vyjel Tom Orel.


Třída RC3, to je skvělý výkon Jana Nováka, který z trojice startujících jako jediný dojel až do cíle a bral tak plný bodový příděl.


Třída RC4, to je další souboj trojice pilotů. Své snažení dokázal v triumf přetavit Marek Nesvadba a na druhém místě dojel Michal Habr.


No a tradiční report uzavíráme sdruženou skupinou historických vozidel. Zde plné body za první příčku bere Stein Torsten, druhé místo dokázal získat Lubomír Malenovský a stupně vítězů doplnil Miroslav Matějka.


Všem děkujeme za účast.



17 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page