top of page
Vyhledat

JMPR 2022 - konečné celkové výsledky

Aktualizováno: 20. 3. 2022

No a jak se sluší a patří, na závěr celé sezony si shrneme kompletní výsledky a vyhlásíme ty nejlepší z nejlepších v poháru. A jelikož tradice se mají dodržovat, dodržíme pořadí vyhlašování stejně, jako tomu bylo u každého závodu.


Kategorie RC1, to nejlepší, co můžeme na rychlostních zkouškách vidět, a tím nejlepším pilotem v této kategorii byl letos Libor Tomeček, který dokázal dokončit všechny závody a tento stabilní výkon byl jedním z klíčových faktorů k vítězství. V prvních dvou závodech sice nepřivezl domů vítězství, nicméně od třetího závodu dále předváděl skvělé výkony a celková bilance byla nakonec pět vítězství z osmi závodů. Zdatnými soupeří mu byli jistě oba Karlové rodu Schambergerů. Mladší Karel dosáhl na druhé místo, Karel starší doplnil stupně vítězů na bronzové pozici. Pro úplnost statistiky, ve třídě RC1 soupeřilo celkem jedenáct pilotů.


Druhou nejprestižnější kategorií je RC2. Zde se do závodů a boji proti stopkám postavilo celkem čtrnáct závodníků. Velice solidní výkon podal Michal Lapčík, který dokázal vyhrát pět z osmi závodů a v ostatních až na jedinou výjimku velmi slušně bodovat. Velice slušnými výkony se také prezentoval Ondra Adámek, který letos dokázal vybojovat druhé místo celkově. Trojici nejlepších doplnil Petr Černý sen.


V kategorii RC3 jsme do poháru zaregistrovali čtveřici pilotů, kteří po celou sezonu předváděli pěkný sport. Nejlepším z nich byl v konečném zúčtování Jakub Bujáček, který zvítězil ve třech podnicích. Druhým byl Jan Novák, který paradoxně sice vyhrál čtyři závody z osmi, ale výpadek v ostatních třech znamenal ztrátu, která na konci stačila pouze na zisk druhého místa. Třetí místo vybojoval těsně Jakub Lundák.


Kategorie RC4 a celkem tři vítězství, která postačila k tomu, aby se vítězem stal Jindřich Burian. Se ztrátou devíti bodů na druhé místo dosáhl Michal Habr, který dokázal porazit třetího Marka Nesvadbu o pouhé dva body.


Je skvělé vidět, jaká renesance propukla v kategorii WRC, byť tyto krásné stroje v našem poháru po rychlostních zkouškách vodili pouze čtyři piloti. Velká přetahovaná se odehrála mezi prvním a druhým, kdy lépe z tohoto souboje na konci vyšel Vladimír Kubíni. Druhé místo vybojoval Stanislav Mechl a třetí místo obsadil Josef Tomeček.


S výsledky jsme téměř hotovi, ale ještě pár položek na našem seznamu máme. Jednou z nich je sdružená kategorie historických vozů. Zde velice solidní výkon předvedl Stein Torsten, který zvítězil v šesti závodech z osmi a po právu tak bere celkové první místo. Nutno přiznat, že velice zdatně mu sekundoval Martin Zajíc, který i přes technické rozdíly ve specifikacích vozů dokázal vybojoval druhé místo. Třetí místo získal Lubomír Malenovský.


Předposlední položkou ve výčtu výsledků je kategorie Juniorů, kterou jsme i letos měli vypsanou. Kritéria pro juniory splnili pouze tři piloti a tak byla jen otázka, jak si mladíci karty rozdají. Nejlépe si vedl Michal Habr, který o dva body porazil druhého Ondřeje Vintrlíka a třetí místo tak získal Jiří Hejtmánek.


No a v rámci zásady o gradaci příběhu, poslední skupinou k vyhlášení je absolutní pořadí. A zde to vezmeme obráceně, tedy od třetího místa, které obsadil Michal Lapčík, který v celkovém pořadí získal osmdesát devět bodů. S celkovým ziskem sto šedesáti bodů vystoupal na druhou příčku Karel Schamberger.


A na první místo, tedy mistrem JMPR pro rok 2022 se s celkovým ziskem dvou set tří bodů stal Libor Tomeček.


Všem účastníkům gratuluje a děkujeme za přízeň.


Tým JMPR


49 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page